Konu Değerlendirmesi:
  • 1 Oy(lar) - 5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kameralı Ölçüm Sistemleri
Herkese merhaba,

İstanbul Bayrampaşa da talaşlı imalat firmasıyız. Fason iş yapıyoruz. İş yaptığımız firma ölçümlerimiz için rapor istiyor. Birkaç firma ile görüştüm. Parçalarımız hassas ve küçük parçalar. kameralı ölçüm sistemleri ve çoklu hızlı ölçüm sistemlerinden bahsettiler. Hassasiyetler bizi kurtarıyor ancak maliyetler çok yüksek. Çin malı ürünler de baktık. Bu cihazlardan kullanan var mı? Var ise referans verebilecek var mıdır? Fiyat aralıkları çok fazla. Sonuçta aynı işi yapıyorlar. Kafamız çok karışık. Aynı işi yapacak ürün için çok da fazla para bağlamak istemiyorum.
Bul
Yanıtla
(01-07-2026, 01:09 PM)ahmedcrk Yazdı: Herkese merhaba,

İstanbul Bayrampaşa da talaşlı imalat firmasıyız. Fason iş yapıyoruz. İş yaptığımız firma ölçümlerimiz için rapor istiyor. Birkaç firma ile görüştüm. Parçalarımız hassas ve küçük parçalar. kameralı ölçüm sistemleri ve çoklu hızlı ölçüm sistemlerinden bahsettiler. Hassasiyetler bizi kurtarıyor ancak maliyetler çok yüksek. Çin malı ürünler de baktık. Bu cihazlardan kullanan var mı? Var ise referans verebilecek var mıdır? Fiyat aralıkları çok fazla. Sonuçta aynı işi yapıyorlar. Kafamız çok karışık. Aynı işi yapacak ürün için çok da fazla para bağlamak istemiyorum.

Merhabalar cihazı satın aldınız mı bilmiyorum ama aslında burda en önemli kriterlerden biri ölçüm yapacağınız parçaların adeti ve çeşitliliği. Adet ve çeşit fazla ise CNC cihazları tercih edebilirsiniz ama adet az çeşit fazla ise (Fason iş yaptığınızı belirtmişsiniz muhtemelen size bu seçenek uyacaktır) Manuel cihazlar da işinizi görecektir. Ben daha önce insize ın manuel video kameralısını kullanmıştım. çok ta memnunduk. Bu arada cihaz önemli olduğu kadar cihazı aldıktan sonrası da önemli. Karşınızda muhatap bulmalısınız. Biz o dönemde bir sıkıntı yaşamadık hatta insizeın elemanı sanırım Eyüp Bey di ara ara bize uğrayıp sıkıntı var mı eksik kaldığımız noktaları sorup onları bize anlatırdı. Diğer firmalar yapıyor mu bilmiyorum ama yan firmada nikonun cihazı vardı onlar eğitim için veya program ile ilgili birşey sorduklarında eğitim ücreti talep ediyorlardı diye söylemişti. Demem oki satış öncesi sonrası yazılım güncellemesi bakımı kalibrasyonu eğitimi vs detaylı bakarak fizibilite çalışmak lazım.
Bul
Yanıtla

Hızlı Erişim:

Bu Konuya Göz Atan Kullanıcılar: 1 Ziyaretçi(ler)