03-26-2026, 07:41 AM
(03-24-2026, 08:58 AM)çaylakoperatör Yazdı: Selamlar ustalara ve mühendislere,
İşe yeni başladım, yavaş yavaş kendi ölçüm aletlerimi toplamak istiyorum. Bizim atölyede herkesin ağzında bir Mitutoyo lafı var evladiyelik diyorlar ama fiyatları malum maaşı olduğu gibi oraya bırakmak lazım.
Diğer yanda da Insize var bakıyorum kutusu falan gayet yakışıklı fiyatı da çok daha uygun. Bizim parçalarda toleranslar öyle mikron seviyesinde çok kritik değil ama yine de başım ağrısın istemiyorum. Çaylak olduğumuz için kumpası bazen sert bırakıyoruz yağın pasın içinde kalıyor. Şimdi sormak istediğim şu aradaki o fiyat farkına gerçekten değer mi? Insize seni yarı yolda bırakmaz diyen var mı yoksa Paraya kıy Mitutoyo al, emekli olana kadar kullan mı dersiniz? Bir de bu Insize'ın hassasiyeti zamanla bozulur mu?
Tecrübeli abilerim, ablalarım bir akıl verirse çok sevinirim. Hangi markayı önerirsiniz?
Öncelikle hayırlı olsun. Takım her zaman önemlidir. Doğru ölçüm seni her zaman kar ettirir bu kesin. Gelelim senin soruna. Bu tarz el ölçü aletleri kullanacaksan aslında kendinde farkındasın yağın pasın içerisinde bırakmayacaksın. Kutusunda muhafaza edeceksin. Yağlı ortamda çalışıyorsan su geçirmez ürünler kullanacaksın. Bu dediklerimi yapmazsan allame i cihan olsa hangi marka olursa olsun verim alamazsın bozulur. Bir arkadaş insize ı önermiş bence de mantıklı ama yukarıda bahsettiğim şekilde kullanacaksan. Sana bir tavsiye bu tarz ölçü aletlerini çalışanlara zimmetle. Zimmetle ki malına sahip çıksınlar.